“Wie bouwt er verder mee aan ons huis?”

In een vorige column schreven we over het bouwen van een huis als het gaat om onze gezamenlijke inspanningen met ZamenEen. Aan u stelden we de vraag: ‘wie gaat er met ons mee op reis en bouwt mee?’ We hebben daar enorm veel reacties op gekregen!

Het fundament staat
Op dit moment zijn er bijna 40 organisaties die aan het meebouwen zijn. En samen zijn we al ver gekomen. Het fundament en de contouren staan er. Nu rest ons nog het verder afbouwen van het huis.

Het Journaal en Contactpunt
Het Journaal is een feit. De afgelopen weken heeft u mee kunnen lezen wie met ons meebouwt en welke expertise zij meebrengen en wat hun aandeel is in onze aanpak. De komende tijd zullen we gezamenlijk nog meer activiteiten en belevenissen met u gaan delen. Het Contactpunt van ZamenEen is een plek waar uw met uw vragen en gedachten terecht kunt. Stel uw vragen en u krijgt van ons een antwoord met een vervolg. We luisteren naar u en gaan met u in gesprek. En we zoeken verder voor u als dat nodig is, zodat u de juiste hulp krijgt.

Trainingen en scholing
Ook onze trainingen en scholing hebben wij klaar. Wij trainen en scholen de medewerkers die u vaak tegenkomt in bijvoorbeeld supermarkten en bibliotheek, Meerpaal of de thuiszorg. Zij leren om eenzaamheid nog beter te herkennen, om het bespreekbaar te maken en te helpen om daar mee om te kunnen gaan. Daarnaast organiseren we workshops die u zelf handvatten geven om met uw gevoel om te kunnen gaan. Om de cirkel van eenzaamheid te doorbreken. Om uit die situatie te stappen en weer in verbinding te staan met wie u dierbaar is. Soms is dat familie en soms zijn dat je vrienden. Informeer naar die extra hulp als u denkt dat het u kan helpen.

U vindt ons ook op www.zamen-een.nl
En om dat allemaal inzichtelijk te maken en te kunnen overzien wat wij allemaal doen hebben wij ook nog eens een zeer mooie website gebouwd. Daar kunt u alle informatie over ons lezen. Kijk op www.zamen-een.nl.

Trots
We merken dat we worden gezien, want u reageert naar ons, op verschillende manieren. Fantastisch als je dat hoort. Dat zijn de cadeautjes waar wij het voor doen! We zijn er trots op wat we met elkaar in de coalitie bereikt hebben. Samen bouwen we verder.

Erik Langeweg, kwartiermaker Coalitie ZamenEen

Wim Lanphen, voorzitter bestuur Coalitie ZamenEen / voorzitter Seniorennetwerk De Bijenkorf

Jelte Ferweda, voorzitter Netwerk Burgers in de Knel

Zamen-een - coalitie tegen eenzaamheid

Ook Drontense ondernemers bouwen mee aan ZamenEen. Zo stelde KWOOT het logo
beschikbaar (zie foto) en bouwde VWA de website.