Wethouder Peter van Bergen op landelijk congres eenzaamheid:

‘ZamenEen niet mijn coalitie, maar coalitie uit de samenleving’

De gemeente Dronten was met ZamenEen prominent in beeld tijdens het landelijke congres van Een tegen Eenzaamheid in de Ridderzaal. Wethouder Peter van Bergen was gevraagd een toelichting te geven op de ontwikkelingen in Dronten. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om toe te lichten wat de coalitie ZamenEen zo bijzonder maakt. ‘Het is niet mijn coalitie maar de coalitie uit de samenleving’. Alle lof ging wat Peter van Bergen betreft dan ook uit naar de betrokken organisaties en in het bijzonder naar de initiatiefnemers van ZamenEen: Burgers in de Knel en De Bijenkorf.

Ruim 400 mensen waren afgelopen woensdag aanwezig in de Ridderzaal. Het congres over eenzaamheid was georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kader van de campagne Een tegen Eenzaamheid. Minister De Jonge verrichte daarbij de aftrap. Hij memoreerde in zijn welkomstwoord aan het bezoek dat hij op 16 december bracht aan Dronten. Het verhaal van Cor, waar hij geruime tijd mee sprak tijdens zijn bezoek, had indruk op hem gemaakt.

Wethouder Peter van Bergen mocht op het podium aanschuiven bij een van de plenaire sessies. Hij werd ondervraagd over de achtergronden van de succesvolle start van de lokale coalitie ZamenEen in Dronten. Peter van Bergen: ‘Ik ben er van overtuigd dat op het moment dat de samenleving het zelf oppakt dat je ook veel effectiever kunt zijn en dat je ook duurzamere oplossingen kunt bieden.’