Chronisch zieke Leonie Verkuijl plaatste oproep op Twitter:

‘Wat ik zoek? Gewoon een stel leuke vriendinnen’

Onder de hashtag #eenzamejongeren en #maatjegezocht plaatste Leonie Verkuijl een tweet waarbij ze aangaf meer mensen te willen leren kennen in Dronten. ZamenEen ging op zoek naar het verhaal achter deze oproep. Uiteraard proberen we Leonie via deze pagina in contact te brengen met andere mensen.

Leonie Verkuijl is 30 jaar en vanaf haar 16de al chronisch ziek. ‘Ik heb veel pijn, waardoor ik ook minder energie heb en minder belasting aankan. Dit belemmert mij behoorlijk waardoor ik me erg geïsoleerd voel’, legt Leonie uit. Eigenlijk is het een wonder dat ze met deze handicap haar studie nog wist af te ronden. ‘Maar ik ging nooit stappen, dat lukte gewoonweg niet. Hierdoor sprak ik mijn studiegenoten alleen maar op school, buiten schooltijd bouwde ik geen vriendschappen op. En dat is ook nu nog steeds lastig.’

Snel volwassen
Leonie vertelt dat ze door haar situatie ‘gedwongen snel volwassen is geworden’. Hierdoor miste ze ook vaak de aansluiting met haar leeftijdsgenoten. ‘Ja die vond ik dan vaak wat te kinderachtig enzo. Ik had al zoveel achter de rug.’ De Drontense heeft inmiddels wel een leuke vriend waarmee ze samenwoont. Maar dat kan niet alle sociale behoeftes van Leonie vervullen. ‘Een partner is anders dan vriendinnen. Hoewel de eenzaamheid al wel een stuk minder is sinds ik een relatie heb.’
Op de vraag om haar gevoel van eenzaamheid eens te omschrijven zegt ze: ‘Het voelt als een soort liefdesverdriet. Een zeurderig gevoel met af en toe een messteek. Een stekende pijn wanneer je beseft dat je iets wilt wat er niet is.’ Rond haar verjaardag is het altijd het ergste. ‘Dan zijn er wel familieleden, mijn ouders en vriend, maar toch mis ik dan wat. Ik zoek gewoon een stel leuke vriendinnen om af en toe iets gezelligs mee te doen. Vooral ook een groepje waarbij je jezelf kunt zijn en waar je ook je kwetsbaarheid mag laten zien.’

Contact
Na de oproep op internet ontplofte haar mailbox. Ze kreeg ontzettend veel reacties, waaronder ook vele van mensen op grote afstand van Flevoland. ‘Zo heb ik nu wel contacten in Almere en Lelystad, maar ik wil ook graag meer vriendinnen van mijn leeftijd uit Dronten leren kennen. Dat zou heel fijn zijn.’ Wil jij in contact komen met Leonie, dan kan dat. Mail haar rechtstreeks op leonie@sugarframe.nl.