Vrijwilligers van Humanitas helpen je weer op weg

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie met een afdeling Lelystad-Dronten. Onze vrijwilligers helpen mensen om de regie over hun leven (weer) op te pakken.

Humanitas biedt verschillende activiteiten. In de gemeente Dronten zijn dat opvoedondersteuning (Home Start), Vriendschappelijk huisbezoek en Steun bij rouw en verlies. Humanitas werkt hierbij vanuit de waarden: behoud van regie over je eigen leven; verantwoordelijkheid voor jezelf en voor de ander; gelijkwaardigheid; betrokkenheid en vraaggericht.

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Je hebt het gevoel dat het kringetje om je heen steeds kleiner wordt. Dat kan allerlei oorzaken hebben: scheiding, verlies van partner, gezondheidsproblemen, verhuizing, werkloosheid, et cetera. Je wilt wel graag contact met anderen, maar weet even niet hoe je dat moet aanpakken.
Vrijwilligers van Humanitas kunnen dan op huisbezoek komen en vragen wat jij graag wilt doen. Een praatje maken? Wandelen? Samen winkelen? Een bioscoopje pakken? Of wil je hulp bij het leggen van nieuwe contacten zodat het kringetje om je heen weer groter wordt?

De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie, om wat voor reden dan ook, niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. Zonder oordeel en met respect.
De vrijwilliger VHB komt bij de deelnemer thuis met als belangrijk doel die deelnemer na verloop van tijd zelf het heft in handen te laten nemen zodat de deelnemer zelf weer contacten met anderen kan leggen én onderhouden.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je je aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger? Of ken je iemand die wellicht behoefte heeft aan huisbezoek? Aarzel niet en neem contact met ons op! Stuur een e-mail naar: huisbezoek-dronten@yvonbus.nl of neem contact opnemen met Yvon Bus, coördinator vriendschappelijk huisbezoek Dronten, tel. 06-83811223. Ook op de website van Humanitas (www. humanitas.nl/lelystad-dronten) staat nadere informatie,