Verhalen

Ondernemers met hart voor de zaak en ervaringsdeskundigen vertellen

,,Moeite nemen om elkaar echt te zien’’

Op een rustige donderdagochtend ergens in een supermarkt in Dronten. Supermarktmedewerkster Vera snijdt de vleeswaren en ziet uit haar ooghoeken weer die man voorbijkomen. Altijd alleen, in zijn elektrische rolstoel, gaat hij langzaam alle schappen langs.

‘Echte hulp betekent iemand zelf leren omgaan met eenzaamheid'

Annemieke Diesel is deskundige op het gebied van eenzaamheid. Zij geeft de cursussen Creatief Leven voor mensen die zich langdurig eenzaam voelen en daar iets aan willen doen.

‘Streven naar een samenleving waar iedereen naar elkaar omziet’

Wethouder Peter van Bergen is trots op het ‘ZamenEen Journaal’ dat de coalitie ZamenEen in samenwerking met de gemeente heeft opgezet. 'De gemeente Dronten streeft naar een samenleving waar iedereen naar elkaar omziet. Hierbij speelt ontmoeten een belangrijke rol'.
Nienke Hemeltjen (links), Suzanne Hoekstra (midden) en Tiny Meerman.

ZamenEen verbindt: ouderen koken voor studenten

Als student met een druk leven kan het wel eens fijn zijn om ergens aan te schuiven voor een lekkere maaltijd. Daarnaast zijn er ouderen die regelmatig alleen eten, maar het erg leuk vinden om voor anderen te koken. ZamenEen speelde een rol bij het verbinden van deze twee leeftijdsgroepen.
Zamen-een - coalitie tegen eenzaamheid

Ik moest mezelf opnieuw uitvinden

Het liep anders, een jaar na zijn pensioen overleed de man van Amy. Na 47 jaar huwelijk stond ze er onverwachts alleen voor, nu ruim 6 jaar geleden.
ZamenEen - VWA internet en reclame

We zijn verantwoordelijk voor elkaar

VWA ondersteunt het initiatief ZamenEen vanharte. Wij hebben dan ook graag de website www.zamen-een.nl beschikbaar gesteld.