Organisaties lid van ZamenEen

De organisatie van de Dag van de Mantelzorg (Meerpaal Welzijn, InteraktContour en Mantelkring) maken alle drie deel uit van ZamenEen. Wat kunnen zij voor mantelzorgers betekenen?

De Meerpaal Welzijn biedt met het Informatiepunt Mantelzorg ondersteuning door middel van informatie, advies, praktische en emotionele ondersteuning of een luisterend oor. Ervaren vrijwilligers kunnen de zorg voor een aantal uren van je overnemen. www.meerpaal.nl/welzijn.

InteraktContour is er voor ondersteuning aan mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel, met speciale aandacht ook voor de mantelzorger. Wanneer iemand in je nabije omgeving een hersenletsel krijgt, kan InteraktContour je in deze nieuwe situatie helpen. www.interaktcontour.nl.

Via Mantelkring komt je in contact met andere mantelzorgers. Je kunt hier je emotionele en praktische ervaringen met anderen delen en (h)erkenning vinden. Daarnaast zijn er tal van activiteiten, waaronder wekelijkse wandelingen, Creatieve Salons, thema-bijeenkomsten en weekenduitjes. www.mantelkring.nl.