Extra activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

/
Erkennen, herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. Daarvoor wil de coalitie extra aandacht tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober. In samenwerking met de Flevomeer Bibliotheek komen er in deze week drie extra lezingen onder de titel Eenzaam? Praat erover!

Betty Schouwenaar was 9 jaar mantelzorger voor haar dementerende man

/
Betty Schouwenaar (81) staat optimistisch in het leven. De afgelopen 9 jaar was ze mantelzorger voor haar inmiddels overleden man Laurens, die aan dementie leed. Ze kijkt niet verbitterd maar eerder dankbaar terug. ‘Wanneer de ziekte toeslaat is er desondanks niets mooier dan dat je partner thuis kan blijven.’ Betty beseft heel goed dat dit niet voor iedereen weggelegd is.

Werkgroep richt zich op alle leeftijden

/
Werkgroep richt zich op alle leeftijden Uit eerdere bijeenkomsten van ZamenEen kwam het duidelijke signaal dat mantelzorg meer aandacht zou moeten krijgen. Een speciale werkgroep houdt zich bezig met dit thema, dat voor alle leeftijden een belangrijke rol speelt bij eenzaamheid

Frans Wesselink overleden (20-8-2020)

/
Het wekelijks spreekuur van Frans Wesselink op zijn bankje op het Meerpaalplein is gestopt. Onze medebestuurder en vooral vriend Frans is overleden. Vanuit zijn oprecht KBO bestuurderschap koos hij ervoor om in Dronten te gaan voor alle senioren. Daarnaast had Frans ook nog tijd voor de jeugd in Dronten. Hij sprak met iedereen op zijn bankjes in de raadzaal bij de politieke vergaderingen en bij de markt op het Redeplein.

Burgers in de Knel houdt vinger aan de pols in corona-tijd

/
Burgers in de Knel (BIDK) heeft zich de afgelopen zomerperiode ingezet om een vinger aan de pols te houden bij de coalitiepartners van ZamenEen. De vrijwilligers van BIDK zochten contact met de netwerkpartners om knelpunten en ervaringen in deze corona-tijd te inventariseren. Het niet kunnen bezoeken van een ouder familielid die in een verzorgingstehuis verblijft.

Hoe ging het in coronatijd met …. wijkverpleegkundige Hella Pijpstra

/
Voor mensen in de zorg was de afgelopen corona-periode extra bijzonder. Hoe beleefden zij de contacten met hun cliënten? En hoe kijken zij zelf terug op hun ervaringen? We peilden de stemming bij wijkverpleegkundige Hella Pijpstra van Coloriet, die op de achtergrond ook nauw betrokken is bij Burgers in de Knel en de werkgroepen van ZamenEen.

MeerSamen voor nieuwe initiatieven en samenwerking

/
Het Netwerk Burgers in de Knel en seniorennetwerk De Bijenkorf gaan fuseren. De twee organisaties willen daarmee hun doelgroepen beter van dienst zijn en de bestuurlijke slagkracht vergroten. Naam van de nieuwe stichting wordt ‘MeerSamen’. En dat is een perfecte aanvulling op de coalitie ZamenEen, de brede samenwerking tegen eenzaamheid, die in Dronten een unieke positie bekleedt.

GGD komt met flyer over hulpverlening

/
GGD Flevoland ontvangt de laatste tijd signalen dat mensen door de corona-situatie vaker angstig of verward zijn. Dat geldt met name ook voor mensen die hier eerder geen ervaring mee hebben gehad. Speciaal hiervoor is, per gemeente, een flyer ontwikkeld met contactgegevens van instanties die gespecialiseerde hulp bieden.

It’s Kringloop: van winkel naar sociaal warenhuis

/
It’s Kringloop staat bekend als plek waar je voor weinig geld goede tweedehands spullen kunt kopen. De doorverkoop van goederen in het pand van De Noord is noodzakelijk om inkomsten te genereren teneinde de belangrijkste taak van It’s te financieren: de ondersteuning van tientallen

Oproep Buurtzorg Dronten: ‘Ga geen zorg vermijden’

/
Het Team van Buurtzorg Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant heeft het ZamenEen Journaal gevraagd om aandacht voor de mensen die extra zorg nodig hebben maar deze zorg op dit moment juist vermijden. Hieronder plaatsen we het artikel van Buurtzorg.