Coördinator Hester Vos over de veelzijdige hulp van het Rode Kruis

/
We kennen het Rode Kruis aan de ene kant van grote internationale hulpacties. Dichter bij huis zijn de vrijwilligers met de herkenbare EHBO-koffers een bekende verschijning bij evenementen. Maar ook het geven van psychosociale hulp hoort tot de kerntaken van het Rode Kruis.

Verrassingspakket voor 500 mantelzorgers

/
Bijna 500 mantelzorgers in Dronten hebben op de Dag van de Mantelzorger (10 november) een leuke verrassing thuis gekregen. Dit initiatief is afkomstig door een samenwerking van InteraktContour, Meerpaal Welzijn, Mantelkring en de gemeente Dronten.

Jonge mantelzorgers verdienen extra aandacht

/
Veel kinderen zorgen voor een ouder, broer of zus of iemand anders in de omgeving. De meesten zijn niet bekend met de term ‘mantelzorger’, laat staan dat ze zelf om hulp vragen voor hun situatie. Claudia Jansen van De Meerpaal Welzijn zet zich in om nog meer aandacht te vragen voor diegenen die op jonge leeftijd al belast zijn met zorgtaken.

Humanitas wijst de weg om opnieuw onder de mensen te komen

/
Humanitas bestaat dit jaar 75 jaar. Coördinator van de activiteit Eenzaamheid Dronten-Lelystad, een van de 23 lokale afdelingen, is Yvon Bus. Zij geeft vorm aan Humanitas Ontmoeting, het programma dat tijdens de Week tegen Eenzaamheid het levenslicht zag. ‘Wie wat meer onder de mensen wil zijn en op zoek is naar gezelligheid, is bij ons van harte welkom.’

‘Soms troost ik mijn gehandicapte zus wanneer ze verdrietig is’

/
In de gemeente Dronten zijn zo’n 70 geregistreerde mantelzorgers bekend. Begin oktober nodigde De Meerpaal Welzijn een aantal van hen uit voor een gezellige middag. Een belangrijk vraag is wat jonge mantelzorgers zelf nodig hebben

Jubilerend Huis voor Taal: taalachterstand vergroot eenzaamheid

/
Een taalachterstand kan je isolement en eenzaamheid vergroten. Met de taalbegeleiding van Huis voor Taal werkt een deelnemer aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Hieronder aandacht voor de taalambassadeurs Yasser Younes en Jannie Baas die erg veel baat hadden bij de begeleiding van Huis voor Taal.

Eenzaamheid – Wat één telefoontje al kan betekenen

/
Misschien ben je een keer te ziek om de dokter te bellen. Of je bent gevallen – maar nét buiten bereik van de telefoon. Dan is het wel een heel veilig idee dat er iemand is die je elke dag even belt. Iemand die alarm kan slaan als je niet opneemt. Daarom brengt ZamenEen het nut van telefooncirkels opnieuw onder de aandacht.

Volgens Triny Reesink (Icare Thuisbegeleiding) raakt eenzaamheid alle leeftijden

/
Triny Reesink en haar collega’s van Icare Thuisbegeleiding hebben letterlijk en figuurlijk tropenweken achter de rug. Ze zijn inmiddels redelijk gewend aan de nieuwe manier van werken in deze coronaperiode: je collega’s minder zien, vergaderen op afstand, letten op de veiligheidsvoorschriften.

Meerpaal-directeur Hans Maris maakte heftige periode door

/
Meerpaal-directeur Hans Maris maakte een heftige periode mee. Op het moment dat de lockdown intrad en hij als directeur belangrijke beslissingen moest nemen werd hijzelf geveld door corona. Inmiddels is hijzelf en ook zijn Meerpaal weer opgestart. ‘Maar corona is erg impactvol geweest voor mij, op alle fronten.’

Dag van ouderen op 2 oktober

/
De Meerpaal Welzijn zet op de Dag van de Ouderen op 2 oktober zo veel mogelijk ouderen in het zonnetje. Ouderen in de gemeente Dronten kunnen deze dag genieten van verschillende filmspecials met de film ‘Hope Gap’. Gedurende de dag vinden er diverse dans- en muziekoptredens plaats.