Nienke Hemeltjen (links), Suzanne Hoekstra (midden) en Tiny Meerman.

ZamenEen verbindt: ouderen koken voor studenten

/
Als student met een druk leven kan het wel eens fijn zijn om ergens aan te schuiven voor een lekkere maaltijd. Daarnaast zijn er ouderen die regelmatig alleen eten, maar het erg leuk vinden om voor anderen te koken. ZamenEen speelde een rol bij het verbinden van deze twee leeftijdsgroepen.

Eerste editie ZamenEen Journaal is uit!

/
De allereerste editie van het ZamenEen Journaal is uit. Gezamenlijk willen we de eenzaamheid in onze gemeente terugdringen. Over de manieren waarop we dit gaan doen zullen we jullie de komende periode wekelijks via dit ZamenEen Journaal op de hoogte houden.

ZamenEen nu ook op Facebook

/
Naast deze website is ZamenEen nu ook online te vinden op Facebook. Daarnaast zijn er de nodige andere offline communicatiemiddelen in de maak.

Initiatiefnemers ZamenEen aan het woord in Flevopost

/
ZamenEen, de coaltie tegen eenzaamheid in Dronten, is ontstaan vanuit de burgerinitiatieven Seniorennetwerk De Bijenkorf en Netwerk Burgers in de Knel.

ZamenEen heet nieuwe burgemeester welkom

/
Met ingang van vrijdag 14 juni is Jean Paul Gebben de nieuwe burgemeester van Dronten. ZamenEen heet de nieuwe eerste burger van harte welkom.

Initiatiefnemers overdonderd door deelname

/
Ze waren overdonderd gaven ze toe, Jan de Graaf en Wim Lanphen, de initiatiefnemers voor de coalitie ZamenEen die zich richt op eenzaamheidsbestrijding in de gemeente Dronten.
Zamen-een - coalitie tegen eenzaamheid

Ik moest mezelf opnieuw uitvinden

Het liep anders, een jaar na zijn pensioen overleed de man van Amy. Na 47 jaar huwelijk stond ze er onverwachts alleen voor, nu ruim 6 jaar geleden.
ZamenEen - VWA internet en reclame

We zijn verantwoordelijk voor elkaar

VWA ondersteunt het initiatief ZamenEen vanharte. Wij hebben dan ook graag de website www.zamen-een.nl beschikbaar gesteld.
Zamen-een - coalitie tegen eenzaamheid

De mens is niet geschapen om alleen te zijn

De Coalitie tegen eenzaamheid in de gemeente Dronten is op 15 maart officieel van start gegaan onder de naam ZamenEen. Vanaf die datum vervult Erik Langeweg de rol van onafhankelijk voorzitter en kwartiermaker.
ZamenEen - Al ruim 25 deelnemers aan ZamenEen

Al ruim 25 deelnemers aan ZamenEen!

Al ruim 25 organisaties hebben hun deelname toegezegd aan ZamenEen, de coalitie tegen eenzaamheid in de gemeente Dronten. Vrijdag 15 maart tekenen zij daartoe een speciaal convenant waarin de uitgangspunten van de coalitie nog eens worden benadrukt.