Dronten ondertekent landelijk coalitieakkoord

/
Ook de gemeente Dronten doet mee aan de landelijke coalitie ‘Een tegen eenzaamheid’. Op 20 september zal wethouder Peter van Bergen in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het landelijk convenant tegen eenzaamheid ondertekenen.

Campagne tegen zomereenzaamheid onder ouderen

/
De zomerperiode is in volle gang. Wist u dat 1 op de 6 ouderen zich juist in deze maanden extra eenzaam voelt? En wist u dat deze ouderen gedurende wel acht dagen helemaal niemand spreken? ZamenEen ondersteunt van harte de landelijke campagne tegen zomereenzaamheid onder ouderen.

Steun Voedselbank helpt mensen uit sociaal isolement

/
Er bestaan voorzieningen die het leven wat makkelijker kunnen maken. Zo verzorgt Voedselbank Dronten elke week ongeveer 145 voedselpakketten, bedoeld voor ruim 450 personen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Ondanks dat het beter gaat met de economie neemt het aantal mensen dat gebruik maakt van de voedselpakketten niet af.

Hersenletsel zet je leven op z’n kop

/
In Nederland ervaart 3,8 procent van de bevolking problemen als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte of hersentumor. Dat betekent dat er in de gemeente Dronten ruim 1550 mensen wonen die door hun hersenletsel dagelijks problemen ondervinden.

Bibliotheek steeds meer ontmoetingsplek

/
Bij de bibliotheek draait het al lang niet meer alleen om het uitlenen van boeken. Zo is elkaar ontmoeten ook als een van de speerpunten benoemd van de FlevoMeer Bibliotheek. Dat ontmoeten kan al op een heel eenvoudige en laagdrempelige manier.

,,Moeite nemen om elkaar echt te zien’’

/
Op een rustige donderdagochtend ergens in een supermarkt in Dronten. Supermarktmedewerkster Vera snijdt de vleeswaren en ziet uit haar ooghoeken weer die man voorbijkomen. Altijd alleen, in zijn elektrische rolstoel, gaat hij langzaam alle schappen langs.

‘Echte hulp betekent iemand zelf leren omgaan met eenzaamheid’

/
Annemieke Diesel is deskundige op het gebied van eenzaamheid. Zij geeft de cursussen Creatief Leven voor mensen die zich langdurig eenzaam voelen en daar iets aan willen doen.

‘Streven naar een samenleving waar iedereen naar elkaar omziet’

/
Wethouder Peter van Bergen is trots op het ‘ZamenEen Journaal’ dat de coalitie ZamenEen in samenwerking met de gemeente heeft opgezet. 'De gemeente Dronten streeft naar een samenleving waar iedereen naar elkaar omziet. Hierbij speelt ontmoeten een belangrijke rol'.
Nienke Hemeltjen (links), Suzanne Hoekstra (midden) en Tiny Meerman.

ZamenEen verbindt: ouderen koken voor studenten

/
Als student met een druk leven kan het wel eens fijn zijn om ergens aan te schuiven voor een lekkere maaltijd. Daarnaast zijn er ouderen die regelmatig alleen eten, maar het erg leuk vinden om voor anderen te koken. ZamenEen speelde een rol bij het verbinden van deze twee leeftijdsgroepen.

Eerste editie ZamenEen Journaal is uit!

/
De allereerste editie van het ZamenEen Journaal is uit. Gezamenlijk willen we de eenzaamheid in onze gemeente terugdringen. Over de manieren waarop we dit gaan doen zullen we jullie de komende periode wekelijks via dit ZamenEen Journaal op de hoogte houden.