Inloophuis De Kans belangrijke ontmoetingsplek in Biddinghuizen

/
Inloophuis De Kans in Biddinghuizen staat bekend om de laagdrempelige manier waarop contact met mensen wordt gelegd. Wanneer extra hulp nodig is kan er worden geschakeld, ook waar het gaat om eenzaamheid.

Eenzaamheid speelt een steeds grotere rol, weten ze ook bij Tafeltje Dekje

/
Elke dag een warme maaltijd klaarmaken, boodschappen doen, eten koken en alles opruimen. Dat kan een hele klus zijn als je minder mobiel bent, alleen woont of niet vaak hebt gekookt. ‘Welke reden iemand ook heeft waarom het (tijdelijk) niet meer lukt, maakt niets uit voor Tafeltje Dekje.

Stille krachten leveren fietsen voor mensen die het moeilijk hebben

/
Door de lange afstanden in de polder kan een goede fiets soms een van de eerste levensbehoeften zijn. Bij het Diaconaal Platform Dronten (DPD) van de Drontense kerken ontstond eind 2017 het idee voor een fietsenplan voor mensen met weinig financiële middelen.

Mantelzorgers in de watten gelegd

/
Zorg jij als mantelzorger intensief voor een naaste? Dan ben je op zaterdag 9 november van harte welkom op de Dag van de Mantelzorg in De Meerpaal. Op 9 november draait het nu eens om jou als mantelzorger.

Organisaties lid van ZamenEen

/
De organisatie van de Dag van de Mantelzorg (Meerpaal Welzijn, InteraktContour en Mantelkring) maken alle drie deel uit van ZamenEen. Wat kunnen zij voor mantelzorgers betekenen?

Wat is eenzaamheid en wat kun je eraan doen?

/
Het doorbreken van het taboe dat nog altijd aan eenzaamheid kleeft is een van de doelstellingen van ZamenEen. Het bespreekbaar maken van dit onderwerp hoort daarbij, maar is niet zo eenvoudig.

‘Ik leerde om de positieve dingen weer in te zien’

/
Janny Lussenburg (74) is een doorzetter. Maar na 18 jaar mantelzorgen voor haar man hield het ook voor haar op. De periode na zijn overlijden voelde voor haar als een ‘zwarte deken’. Toch slaagde ze erin haar leven weer op de rit te krijgen en ze voelt zich vitaler dan ooit.

Eten wat de pot schaft bij Open Tafel Swifterbant

/
Deze maand viert de Open Tafel in Swifterbant het 35-jarig jubileum. De wekelijkse maaltijden in het Pluspunt zijn niet meer weg te denken en worden trouw bezocht door zo’n 50 alleenstaanden.

Studenten Aeres op pad om eenzaamheid aan te pakken

/
Anke Dekkers had gelezen dat ZamenEen eerder studenten had verbonden aan ouderen. Hoe mooi leek het haar om iets dergelijks in gang te zetten voor haar buurtfeest in Dronten Noord op 25 september.

Ministerie vol lof over aanpak in Dronten: ‘Dronten nu al landelijk voorloper’

/
Een moskee, kerken, een bistro en een zorgboerderij. Zomaar een greep uit de 14 nieuwe partijen die zich op 20 september officieel hebben aangesloten bij de coalitie ZamenEen, die inmiddels uit 43 deelnemende organisaties bestaat.