Inloophuis De Kans belangrijke ontmoetingsplek in Biddinghuizen

Inloophuis De Kans in Biddinghuizen staat bekend om de laagdrempelige manier waarop contact met mensen wordt gelegd. Wanneer extra hulp nodig is kan er worden geschakeld, ook waar het gaat om eenzaamheid.

Inloophuis De Kans is niet meer weg te denken als ontmoetingsplek in Biddinghuizen en voorziet in een behoefte. Drijvende kracht achter het inloophuis is Janny van den Bos, die dit samen met vrijwilligers doet. Dit startte 7 jaar geleden als burgerinitiatief. Er is veel plezier en gezelligheid te beleven in de behuizing aan de Havenweg, maar ook de problemen waar  eenzaamheid onder de mensen die hier komen’, bevestigt Janny. ‘Het is erg wanneer je niet je diepste zieleroerselen met iemand anders kunt delen. Maar men moet het zelf willen doorbreken, het is een illusie dat we iedereen kunnen helpen met eenzaamheid. Soms is een beetje extra aandacht het hoogst haalbare.’

Divers en laagdrempelig
Bij De Kans komt een grote diversiteit aan mensen over de vloer. ‘En dat is ook de bedoeling. Het is zo laagdrempelig mogelijk. We zijn er voor iedereen. Inmiddels gaat het om duizenden contacten per jaar. We krijgen daardoor ook vele soorten hulpvragen, waarbij het belangrijk is om ook door te kunnen verwijzen naar andere instanties.’ Zo helpt bijvoorbeeld de diaconie in het dorp wel eens met een korte financiële overbrugging, heeft de Voedselbank er een distributiepunt van voedselpakketten en zijn er contacten met de Maatschappelijke Dienstverlening en de huisartsenpraktijken. ‘Die doorverwijzingen zijn erg belangrijk, we bundelen zo de krachten en kunnen door samenwerking echt iets betekenen voor mensen in moeilijkheden. En zo moet het met het thema eenzaamheid ook gebeuren. Wij van De Kans benaderen onze gasten met kompassie, vanuit het hart en zonder oordeel of veroordeling. De drempel aan de voorkant is laag, we zorgen er aan de achterkant ook voor dat mensen de juiste hulp krijgen via onze contacten met andere organisaties. Sinds vorig jaar vallen we onder de paraplu van Meerpaal Welzijn. Een goede ontwikkeling, want nu kunnen we nog beter gebruik maken van de ondersteuning die aanwezig is. Bovendien is ons voortbestaan hiermee gewaarborgd. Erg belangrijk voor de mensen in Biddinghuizen.

Activiteiten De Kans
Inloophuis De Kans is gevestigd aan de Havenweg 1 in Biddinghuizen. Iedere dinsdag- en donderdagmiddag is er een open inloop van 14.00 tot 16.00 uur, voor vragen, hulp, een luisterend oor en meer. Op dinsdag wordt er een lunch geserveerd en op donderdag kan je genieten van een warme maaltijd, alles vers bereid door een vaste kok. Voor meer informatie: www.inloophuisdekans.nl of 0321-745063.

Janny van den Bos voor de ingang van inloophuis De Kans.