Hersenletsel zet je leven op z’n kop

Hersenletsel zet je leven op z’n kop

In Nederland ervaart 3,8 procent van de bevolking problemen als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte of hersentumor. Dat betekent dat er in de gemeente Dronten ruim 1550 mensen wonen die door hun hersenletsel dagelijks problemen ondervinden. De kans is dus groot dat dit uzelf betreft of iemand in uw naaste omgeving.

Hersenletsel kan iedereen overkomen, jong en oud. Dit verandert iemands leven vaak ingrijpend. Er is een leven voor, en een leven na het hersenletsel. De gevolgen kunnen zichtbaar zijn, bijvoorbeeld doordat iemand verlamd is of moeite heeft met praten. Vaak zijn de gevolgen onzichtbaar en lijken de klachten op die van een burn-out of een depressie: ernstige vermoeidheid, somberheid, passiviteit, impulsiviteit, prikkelbaarheid, verhoogde prikkelgevoeligheid en geheugenproblemen.

InteraktContour biedt gespecialiseerde hulp aan mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel. Wij helpen mensen met hersenletsel te ontdekken wat nog wel kan, om weer grip te krijgen op hun leven en om mee te kunnen blijven doen in de samenleving. Op het gebied van leven, wonen en werken. Wij bieden daarvoor behandeling, begeleiding, dagbesteding en wonen met zorg.

Ervaart u of iemand in uw omgeving problemen als gevolg van hersenletsel? Neem dan contact met InteraktContour in Dronten op tel. 06 43 58 62 21. Er is altijd iets mogelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *