Extra activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

Erkennen, herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. Daarvoor wil de coalitie extra aandacht tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober.

In samenwerking met de Flevomeer Bibliotheek komen er in deze week drie extra lezingen onder de titel Eenzaam? Praat erover!

Herkennen
Wat is eenzaamheid nu eigenlijk? Hoe kun je eenzaamheid herkennen bij anderen? En wanneer ligt eenzaamheid op de loer? Allemaal vragen die aan de orde komen tijdens de drie sessies die worden gegeven in de drie bibliotheken van de kernen Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen.

Actie
Want wanneer je last hebt van gevoelens van eenzaamheid, dan is daar echt wel wat aan te doen. Je moet er echter wel zelf voor in actie komen en hulp vragen. Dat vindt ook eenzaamheidspecialiste Annemieke Diesel, die deze lezingen gaat verzorgen. Deze zijn een goede opstap naar de uitgebreide cursus Creatief Leven die door ZamenEen wordt aangeboden.

Annemieke Diesel: ‘De cursus Creatief Leven is een training die speciaal ontwikkeld is om de eigen eenzaamheid e!ectief aan te pakken. Daar bestaat namelijk geen standaard oplossing voor, en de cursus helpt je om die oplossing te vinden die bij jou past.’