De Meerpaal Welzijn en OpenJeHart bundelen krachten in Biddinghuizen

Mensen letterlijk en figuurlijk weer in beweging brengen. Daar gaan De Meerpaal Welzijn en OpenJeHart gezamenlijk aan werken in Biddinghuizen.

De organisaties bundelen de krachten om positieve gezondheid te bevorderen. Zo is De Meerpaal Welzijn via het programma Gezonde Leefstijl onder andere bezig met het bevorderen van het algemene welzijn van volwassenen. OpenJeHart heeft een methodiek die met een activiteitenprogramma onder begeleiding hier op aansluit. Het Inloophuis De Kans was een logische lokatie als laagdrempelige ontmoetingsplek voor een gastvrije ontvangst van deelnemers aan het project.
De activiteiten in Biddinghuizen gaan van start in januari 2020. Zo zijn er wekelijkse wandelingen, thema-bijeenkomsten, creatieve salons en speciale weekenduitjes. Aan het programma zitten geen kosten verbonden.

Gezonder
‘Gezondheid gaat verder dan alleen je fysiek. Zo zijn zingeving en mee kunnen doen ook heel erg van belang om je gezond te voelen. Het programma Gezonde Leefstijl is er om mensen in de gemeente Dronten gezonder te krijgen. Vanuit het vooronderzoek zien we dat op sommige plekken, zoals in Biddinghuizen, er minder wordt bewogen. De methodiek OpenJeHart draagt bij aan het bevorderen van bewegen, maar zet ook in op de gebieden zingeving en mee kunnen doen, het is wat ons betreft een mooi initiatief en gaan daarom graag de samenwerking aan’, aldus Shanna Brizic, programmaleider van De Meerpaal Welzijn.
Ook als vrijwilliger kun je meedoen als begeleider in dit traject. Hierbij worden ook trainingen aangeboden voor deskundigheidsbevordering. Heb jij interesse om deel te nemen aan dit initiatief in Biddinghuizen. Neem dan contact op met 088-7878988 of stuur een e-mail naar info@openjehart.nu.